Polijsten en Poetsen

Polijsten en Poetsen

Het poetsen van de auto wordt nog wel eens verward met polijsten.

Mensen komen vaak bij een autopoetsbedrijf met de vraag om een auto te poetsen, dan zijn er 2 soorten van poetsen. Het grote verschil is dat bij het poetsen alleen de glans wordt terug gebracht van de lak. Een auto die ouder is of vaak buiten staat in de zon, regen of onder bomen kan dof worden door aanslag, boom-sappen of zonlicht. Vaak worden oudere auto’s nog wat dof door het type soort lak. Denk hierbij aan vaak de kleinere auto die vaak als 2e auto wordt gebruikt voor de boodschappen etc.

De kleur en glans komt terug na het poetsen

Door een auto te laten poetsen door een professional van een autopoetsbedrijf kan de kleur en glans terug worden gebracht. Dit is buiten dat het mooi is ook voor de waarde bij eventuele inruil of verkoop van de auto een waardevermeerdering.

Wassen, kleien en dan poetsen van uw auto

De auto wordt voor het poetsen goed gewassen en daarna ontdaan van oneffenheden door middel van kleien. Dit verwijdert kleine aanslag zoals teerresten, boom-sappen en andere kleine aanslag die met wassen vaak niet weg gaat. Na het kleien wordt de auto eenmaal volledig gepoetst waarmee de glans terug komt op de auto. Hierbij wordt gebruik gemaakt de beste poetsmiddelen en poetsmachine voor het beste resultaat.

Lichte krasjes kunnen verdwijnen van de auto

Met poetsen komt wel de glans terug en zullen eventuele kleine krasjes kunnen verdwijnen. Mochten er diepere krassen in de lak zitten van bijvoorbeeld de wasstraat, nagels, sleutel of iets wat er langs de auto is geschaafd wat zorgt voor krassen in de lak dan is polijsten de andere optie.

Wanneer je gaat polijsten dan wordt de blanke lak meer aangepakt en worden oneffenheden door ons verwijdert.

Na het poetsen: Een goede wax

Na het poetsen wordt het aangeraden om een wax aan te brengen op de auto die  voor een langere tijd beschermt tegen weersinvloeden. Ook kan er gekozen worden voor een sealing die ongeveer een jaar blijft zitten. De andere optie om de auto te beschermen is een glascoating, afhankelijk van welk type er wordt aangebracht zal deze voor meerdere jaren voor bescherming zorgen van de autolak.

Dit is onze algemene prijslijst, deze prijzen zijn “vanaf prijzen” en gelden voor kleine middenklasse auto’s. Voor “grotere” auto’s  en busjes gelden uiteraard andere prijzen. Wilt u exact weten waar u aan toe bent voor uw auto? Kom even langs en we kunnen het u direct -vrijblijvend- laten weten.

Wilt u zakelijk uw auto’s laten poetsen door Auto- en motormaterialen Landman? bel ons voor het maken van een afspraak, we komen graag bij u langs, om alles door te nemen, en u te vertellen over onze mogelijkheden, en we poetsen altijd de eerste auto tegen een “probeer tarief” ! (en dat is nog lager dan ons toch al lage zakelijke tarief!)

Prijslijst voor particulieren (bedragen in €euro’s / Inclusief B.T.W)
Poetscode Behandeling: wat wordt er gedaan:      “vanaf”   prijs :
 A Auto Binnen en Buiten Lak Polijsten & Interieur intensief & Lak pantser aanbrengen€ 225,00
 B Auto Binnen en Buiten Lak Polijsten, Wax & Interieur intensief€ 185,00
 C Auto Binnen en Buiten Lak Polijsten, Wax & “schoonmaken” binnen€ 135,00
 D Auto Buiten Lak ontdoen van vervuiling, Polijsten, showroom klaar van buiten€  135,00
 E Auto Binnen Interieur intensief, showroom klaar van binnen€  95,00
 F Auto Binnen Buiten Budget Grondig wassen, wax, interieur stofzuigen, kunststof afnemen€  150,-
 G Auto Buiten Grondig wassen, wax, afdrogen€ 99,00